Huis in Pinakates Griekenland Europa : Griekenland

€ 300.000
SKU: 1615
Type Accommodatie: Villa of Vakantiewoning
Bebouwd (m2)
120
Badkamers
2
Slaapkamers
3

Accommodatie

  • Totale Oppervlakte Terrein: 350
  • Bouwjaar: 2016

Faciliteiten

  • Bergzicht
  • Centrale Verwarming
  • Inbouwkasten
  • Terras
  • Tuin
  • Wifi
  • Zeezicht

Omschrijving

Huis te koop in Pinakates op het vasteland in Centraal Griekenland.

Ligging

Pinakates is een geklasseerd bergdorpje op het schiereiland Pilion in Centraal Griekenland. Het kijkt uit over de baai van Volos en ligt op 600 meter hoogte. Pilion is een unieke combinatie van zee, rustige stranden, beboste bergen, skigebied, uitzonderlijke traditionele architectuur, vier seizoenen en uiteraard tref je er ook de gekende Griekse keuken aan. Het is dan ook een gewilde locatie voor buitenhuizen van vermogende Grieken. Door de strikte wetgeving op het gebied van restauratie en nieuwbouw behouden de dorpjes hun authentieke sfeer.

Pinakates is een oase van rust, ruimte en zuivere berglucht. Je bereikt Pinakates na 25 km. vanuit Volos, een universiteitsstad met 120.000 inwoners waar alle voorzieningen qua medische, sociale en shopping infrastructuur aanwezig zijn. De luchthaven van Volos verzorgt tijdens een groot deel van het jaar vluchten naar diverse Europese luchthavens. Er is ook een nieuwe autostrade naar Athene (350 km) en Thessaloniki (250 km).

Huis

Het betreft een vrijstaande nieuwbouwwoning gelegen in het centrum van het dorpje met een onbelemmerd en adembenemend uitzicht over het dal en de baai. Het huis is gebaseerd op de stijl van de oude, traditionele woningen van Pilion en beschikt over 120 m² bewoonbare oppervlakte, 20 m² bergruimte en ongeveer 400 m² tuin. Het is bereikbaar te voet vanaf het dorpspleintje of met de auto via een weg door de achterliggende boomgaarden.

Voor de afwerking werden enkel hoogwaardige en natuurlijke materialen gebruikt: lokale witte steen voor de muren, leisteen voor de daken, kastanje hardhout voor ramen en buitendeuren. Op de benedenverdieping bestaat de vloer uit natuursteen, boven uit een kastanjehouten vloer. De dakgebinten zijn zichtbaar, voor de ramen beneden zitten er handgesmede tralies en driedelige luikjes voor de ramen boven. Uiteraard is het voorzien van een degelijke isolatie en van alle comfort, centrale verwarming Buderus, volledig ingerichte keuken unit, 3 slaapkamers, 2 badkamers, apart gastentoilet, open haard, TV en internetverbinding etc.

Het huis is rechtstreeks van ons, de eigenaars te koop. Wij zijn een Belgisch koppel dat al 16 jaar in Pinakates woont en in die tijd hebben we meer dan 10 huizen gerestaureerd of gebouwd waaronder ons eigen woonhuis en de B&B die we uitbaten. Je profiteert dus van onze ruime ervaring, van onze garantie op een onberispelijke, Noord-Europeese afwerking en van een transparante en wettelijke koopovereenkomst. Door de ligging en afwerking betekent het een waardevaste investering; zelfs gedurende de crisis behielden de woningen in Pinakates hun waarde mede door het feit dat het dorp geklasseerd is.

De koopsom bedraagt 300.000 €, kosten koper. Meerwerken in overleg mogelijk. Recent werd de overdrachttaks teruggebracht tot 3% van de koopsom.

Voor verdere informatie kan je ons bereiken via onderstaand contactformulier, via telefoon 0030 2423086920 of via mobiel 0030 6976215187

Adres : Maria-Louisa en Edouard Renders-Liekens, Plateia 37010 Pinakates (Notiou Piliou), Griekenland

Bijlages (b.v. grondplannen, attesten, ....)

katopsis_spiti 2

Contacteer de Verkoper

Vlamingen in Noord-Griekenland