Unieke Bouwgrond in Griekse Ionische Archipel, Eiland Lefkas Europa : Griekenland

€ 75.000
SKU: LEFKAS
Type Accommodatie: Bouwgrond

Accommodatie

  • Totale Oppervlakte Terrein: 4700

Omschrijving

Bouwgrond 4700 m² met zuidligging boven het idyllische strand van Amouso met fenomenaal panorama. Toelating voor 1 grote villa of 2 kleinere. Bouw je eigen villa en creëer een meerwaarde op korte en lange termijn. Of investeer voor je kinderen.

De Villa-bouwgrond

Amousobaai is een van de 5 natuurlijke baaien aan de zuidkant van het eiland Lefkas.

Op ca. 3 km van de rondweg eindigt de afdaling via een geasfalteerde weg in een idyllisch intiem strand, waar het zelden druk is. Een cafeetje en klein restaurant flankeren de entree van deze baai. Het uitzicht is spectaculair. Over het rustig kabbelende water is er een prachtig panorama op de zuidelijk gelegen eilanden Keffalonia en Ithaka die ca. op 10 km afstand liggen.

De baai van Amouso wordt omgeven door lichtglooiende heuvels, waartegen hier en daar een vrijstaande villa is gebouwd. Vanaf het strand van Amousobaai is de villagrond te zien en bevindt zich naar de noordkant tegen de top van de heuvel. Het perceel heeft dus een zuidligging met een adembenemend uitzicht op het strand beneden, alsmede de omringende eilandengroepen.

De grootte van het perceel is ca. 4.700 m² en beschikt over een bouwtoelating dmv een forestry-verklaring. In deze zone geldt een beschermende maatregel om slechts per 4000 m² een netto bebouwingoppervlakte toe te staan van 200 m². Over het algemeen wordt deze woonoppervlakte geprojecteerd op 1 villa.

Echter met het respecteren van de 15m afstand tov de zijdelings erfgrenzen is het toegestaan om in dit geval 2 huizen te bouwen van ca. 110 m² elk.

De frontbreedte van het perceel is 55m en de diepte ongeveer 85m en is nagenoeg rechthoekig van vorm. Het perceel is lichthellend en daardoor gemakkelijk te bebouwen, wat zeker tot uitdrukking komt in lagere bouwkosten.

Het perceel ligt temidden van de oorspronkelijke natuur in een sereen stiltegebied, zonder buren en kent door zijn ligging geen passanten. Honderd meter verder is over de top van de heuvel beneden het ruige strand te zien van Agiofyli.

Evenals bij de aankoop van een vorig perceel in het naburige Sivota in 2001, wordt de komende jaren een gestage waardestijging verwacht. Door de hoog opgelopen prijzen in bijvoorbeeld Sivota is momenteel al sprake van het verschuiven van de koopbelangstelling van Sivota, naar Efgyros en Amouso.

Waarom Lefkas ?

A- klasse onroerend goed markt

De onroerend goed markt in Griekenland is al een redelijk tijd toegankelijk voor buitenlandse kopers. De onroerend goed markt op Lefkas is niet echt goedkoop. Zelfs bouwvallen in een onaantrekkelijke omgeving zijn vaak duurder dan huizen met meer grond in diverse Noord-Europese landen. Dit wordt verklaard door de toenemende vraag van buitenlanders om op Lefkas een eerste of tweede huis te bezitten. Echter , met een beetje zoeken kan het zeer lonend zijn een onroerend goed te ontwikkelen. Veel koop belangstelling is er vanuit Italië, Engeland, Nederland, België, Duitsland en Zweden, maar ook landen zoals Servië, Roemenië,Tsjechië en Polen weten het steeds meer te waarderen.

Het is zeer aannemelijk dat A-klasse woningen aan de zuidkant van het eiland een enorm potentieel aan waardestijging bieden aan investeerders. Kopers die iets vergelijkbaar zoeken in Zuid-Spanje, de Algarve of Zuid-Frankrijk zijn voor kwalitatief mindere huizen en mindere ligging nog steeds duurder uit. Op Lefkas wordt de kwaliteit bepaald door het prachtige landschap, het diep blauwe en turkoois gekleurde zeewater, de onbedorven natuur, de rust, adembenemende uitzichten, de stilte, de levensstijl en het authentieke karakter en eten dat bij al deze andere plaatsen bijna is verdwenen.

A-klasse bouwlocaties

De beste locaties op het eiland zijn van een unieke klasse met onvoorstelbare indrukwekkende vergezichten van een onaangetaste natuurzuivere schoonheid, over romantische oorspronkelijke baaien, het diepblauwe water en grillige eilandengroepen. De waarde van dit alles wordt zelfs aangewakkerd door het authentieke van het eiland en de bewoners ervan. Natuurlijk geldt ook op Lefkas dat dergelijke locaties schaars worden vanwege een toename in kopers sinds 2003. In eerste instantie stegen de prijzen spectaculair, maar de crisis heeft ook hier een remmende werking uitgeoefend.

Bouwkwaliteit

De prijs van het bouwen met goede kwaliteit is nog steeds laag, ondanks dat er stevige eisen worden gesteld aan de bouwvoorwaarden en –materialen. De procedure rondom verstrekken van een bouwvergunning is te vergelijken met de Nederlandse. Zo wordt een zorgvuldige afweging gemaakt over de vormgeving en worden richtlijnen gehanteerd die passen bij de normen van het eiland. Bouw- en elektrotechnisch alsmede constructieve eigenschappen worden door de bouwcommissie zorgvuldig beoordeeld. Toezicht tijdens de uitvoering is een vast onderdeel van de werkzaamheden van het architectenbureau voor de borging van de goede kwaliteit.

Sterk gestegen prijzen

De belangstelling voor het kopen van A-klasse huizen op Lefkas neemt sterk toe. Niet alleen vanuit de behoefte om er enkele maanden per jaar te wonen, maar zelfs om hier een permanente luxe woonvoorziening te hebben. De beste locaties worden snel opgekocht en heeft tussen 2000 en 2008 geleid tot een bovenproportionele waardestijging. Tot 2015 zijn de prijzen licht gedaald om daarna weer te stijgen. De prijzen op Lefkas van de beste locaties zijn weliswaar explosief gestegen sinds 2000, maar zijn nog steeds laag ten opzicht van vergelijkbare objecten in andere populaire ‘places in the sun’ van Zuid-Europa.

Financieel specialisten en onroerend goed kenners weten het zeker: De komende jaren zal er sprake zijn van een minimale waardevermeerdering van bouwgrond van 10%. Niet alleen de goede bouwlocaties hebben deze kwalificatie, maar het gaat zeker op voor de combinatie van grond en villa.

Investeren in A-klasse onroerend goed op Lefkas gaat niet alleen om een huis, maar gaat gepaard met de liefde voor de natuur, de schoonheid, het authentieke en ongecompliceerde leven. Bedenk dat het deze emotie is, die samen gaat met de onroerend goed markt op Lefkas.

 

Plan van de bouwgrond

Contacteer de Verkoper

Peter & Rietje van Boesschoten

Eigenaars Villa Sophia
In het jaar 2000 hebben Peter en Rietje het Griekse eiland Lefkas voor de eerste keer bezocht. Ze waren zo onder de indruk van dit idyllische eiland dat ze zich al snel verplaatsten in het idee om hier een huis te hebben.